2012. január 20., péntek

Változások nyomon követése a gyógyszertárakban.



Egy fórumon, ami az inzulinok támogatásával foglalkozik, felmerült a kérdés, hogy állhat át a patikák rendszere egyik napról a másikra; hogyan "törlődhet" a támogatás?

Ez nagyon könnyen megy. A patikának csupán egy programot kell betöltenie (ez néhány percnél nem vesz több időt igénybe), ami megváltoztatja a gyógyszerek támogatását. De ugyanígy működik, ha megváltozik egy gyógyszer neve, felírhatósága, betegtájékoztatója, vagy új gyógyszer kerül forgalomba...
A patika megkapja a rendszerfelügyeletét végző cégtől (Magyarországon több cég is foglalkozik patikai rendszerek működtetésével. Pl. Novodata, Hc Pointer, Lx-line...) a változást tartalmazó frissítést és letölti.


Nyilván azért, hogy ilyen egyszerűen és gyorsan menjenek a dolgok, ezek a cégek nem keveset dolgoznak! Enélkül a háttérmunka nélkül, tényleg nagyon nehéz lenne a változások nyomon követése. (De természetesen a gyógyszertárak meg is fizetik az árát.)

Ezek a cégek végzik a számítógépek karbantartását, dolgozzák ki a rendszert, amelyek képesek a receptek feldolgozására, a kommunikációra a gyógyszertárak és a nagykereskedők / egészségpénztár / bankok... között, az aktuális előírásoknak, jogszabályoknak megfelelően folyamatosan aktualizálják a programjukat, segítik a dolgozók munkáját szakmai információkkal... (Itt inkább be is fejezem a felsorolást, mert soha nem érnék a végére!) De lényeg a lényeg: Ma nélkülük a gyógyszertárak nem tudnák működni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése