2012. január 17., kedd

Válasz. - Felborult flóra szoptatás alatt.

Újra egy kérdés és válasz, amely úgy gondolom más anyukák segítségére lehet:

"Tisztelt Gyógyszerésznő !     
A mai napon  találtam rá erre az oldalra és megvallom nagyon örülök neki, mert rögtön lenne egy aktuális kérdésem.Kettő hónapja szültem császármetszéssel  és szoptatok.A hüvelyflórám és az emésztésem  nem olyan mint régebben, jelenleg is van egy kis nőgyógyászati gyulladásom, amire ugyan kaptam Pimafucort kenőcsöt de attól tartok , hogy a műtét utáni antibiotikus infúzió +a hormonváltozás következtében felborult az egészséges egyensúlyom és úgy halottam ,hogy ez nincs rendben akkor egy kellemetlen ördögi körforgás lesz a vége.Milyen probiotikus készítményt lenne érdemes használnom ( ha egyáltalán lehet), hogy minden a régi legyen vagy egyáltalán mi a teendő ilyenkor???Azért is aggódom ennyire mert régebben  vastagbélproblémám is volt amit nagy valószínűséggel elgombásodás okozott   és csak nagyon nehezen tudott
helyrejönni.
A válaszát előre is köszönöm.              
Üdvözlettel : Anita"


"Kedves Anita!

Köszönöm a megkeresést!
A Normaflore szuszpenziót ajánlanám a bélflóra helyreállítására. Az az igazság, hogy rengeteg féle probiotikus készítmény van forgalomban (olyanok is, amik többet, mást is tudnak a Normaflore-nál), de ez az egyetlen készítmény, ami gyógyszernek minősül, a többi étrendkiegészítő. Egyszerű esetben nem feltétlenül csak a Normaflore-t ajánlanám, de mivel szoptatás időszakáról van szó, fontosnak tartom, hogy az alkalmazott készítmény megfelelő klinikai vizsgálatokon essen át és ez a gyógyszerekre igaz, míg az étrendkiegészítők forgalmazását nem kötik olyan szigorú vizsgálatokhoz.
A Normaflore mind terhesség, mind szoptatás alatt biztonsággal alkalmazható. (Én kismamaként is ezt választottam nemrég.)
Adagolása: Napi 2-3x1ampulla

Hüvelyflóra helyreállításra, vagy akár megelőző jelleggel, a Cikatridina hüvelykúpot ajánlom. A hüvelykúpokról tudni kell, hogy ellentétben a végbélkúpokkal, amelyek belsőleges készítménynek minősülnek, mert a hatóanyaguk bejut a keringésbe (lázcsillapító, fájdalomcsillapító, köptető... kúp), a hüvelykúpok külsőleges készítménynek számítanak. A hatóanyaguk nem tud bejutni a keringébe, így sem az anyatejbe nem választódik ki, sem a méhlepényen nem jut át, szoptatás alatt abszolút biztonsággal alkalmazhatóak.

A Cikatridináról bővebben a
http://gyogyszereszvalaszol.blogspot.com/2011/07/huvelyfertozesek-gyogyszeres-kezelese.html
oldalamon illetve a készítmény saját honlapján olvashat.
http://www.cikatridina.hu/cikatridina.html

Itt található az alábbi információ is: "A hüvelyhám állapotát a nemi hormonok befolyásolják. Érthető hát, hogy a nő életében bekövetkező természetes hormoningadozások a menstruációs ciklus, a terhesség, a szoptatás, vagy a változókor idején hatással vannak a hüvelyhámra is. Alacsonyabb ösztrogén hormon szint esetén a hüvelyhám elvékonyodik, szárazabbá, érzékenyebbé válik, veszít rugalmasságából, csökken az ellenálló képessége, ezért sérülékenyebbé és fertőzésekkel szemben érzékenyebbé válik. Változókorban az ösztrogénhiány mellett még a nemi szervek csökkent vérellátása is súlyosbítja a panaszokat."

A Cikatridinából első körben egy 5 napos kúrát javasolnék megelőzésre, amit 1 hónap múlva (ha a tünetek nem rendeződnek) még egy 5 napos kezelést.

Remélem hasznos volt a válasz. Ha bármiben tudok segíteni, írjon bizalommal!
...
Szabó Júlia"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése