VitálHáz webáruház

VitálHáz webáruház
VitálHáz webáruház

2015. július 31., péntek

Körömgomba elleni gyógyszeres körömlakkok összehasonlítása.


Korábban volt egy cikkem a körömgombáról, ott részletesen leírom az okokat és az akkor forgalomban lévő gyógyszereket és egyéb termékeket ( Körömgomba kezelése. ), de ebben a maiban csak a körömlakkokkal szeretnék foglalkozni.

A körömlakkok egyik csoportjánál heti néhányszor kell alkalmazni és reszelni kell a körmöt, a másik fajtánál naponta kenni, de nem kell reszelni.Nézzük a "reszelősöket": 

1. Amorolfin hatóanya - Loceryl 50 mg/ml gyógyszeres körömlakk 2,5ml 

Okkal kezdem ezzel a gyógyszerrel a listát. Hosszú évek alatt, akárki vesz tőlünk körömgomba elleni készítményt, mindig rákérdezek, hogy használta-e már, van-e tapasztalata vele, milyen hatásúnak tartja. Ez a készítmény vezet a pozitív vélemények terén.

Nyilván mindenkinek más válik be, sokan menet közben abbahagyják a kezelést, vagy nem megfelelően használják a gyógyszert..., ez is lehet a negatív vélemények hátterében, mindenesetre a mi patikánkban ez a hatóanyag vezeti a toplistát.

A másik ok, amiért ezzel kezdem, hogy kiemeljek egy pénztárca barát lehetőséget. A Loceryl ára patikánként változhat, de 5000-7000Ft között mozog. Fel szoktam ajánlani ennek a receptköteles "testvérét", a Neolaque 50 mg/ml gyógyszeres körömlakkot. Érdekes a történet, mert ugyanazt tartalmazza a két lakk, hivatalosan helyettesíthető egymással. Ez utóbbit viszont csak receptre lehet kiváltani és TB támogatás is van rá. Receptes ára pedig 2151Ft. Háziorvos is felírhatja, nem kell hozzá bőrgyógyász javaslata.A Loceryl gyógyszeres körömlakk egy gombaellenes gyógyszeres körömlakk (szabad szemmel nem látható gombák okozta fertőzések kezelésére alkalmas gyógyszer).

A Loceryl gyógyszeres körömlakkot legfeljebb 2 körmöt érintő köröm-mikózisok (gomba által okozott körömfertőzések) kezelésére használják.

Az amorolfin nem pusztítja el a baktériumokat.

A gyógyszeres körömlakkból az amorolfin áthatol a körömlemezen keresztül a körömágyba, így képes a körömágyban lévő, nehezen hozzáférhető gombákat kiirtani.

A körömgombásodás általában a köröm (fehér, sárga vagy barna) elszíneződését és megvastagodását eredményezi, bár a megjelenése nagymértékben változó lehet.

Hogyan kell alkalmazni a Loceryl gyógyszeres körömlakkot?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja:

A gyógyszeres körömlakkot a beteg körmö(kö)n hetente egyszer használja
1. A Loceryl gyógyszeres körömlakk alkalmazása előtt körömlakklemosóval távolítsa el az esetlegesen korábban felvitt körömlakkot. A beteg körmöket (különösen a körömfelület károsodott részét) alaposan reszelje le, hogy minél több sérült részt és gombát távolítson el.
Figyelem: Soha ne reszelje az egészséges körmét használt reszelővel!
2. A mellékelt törlőkendővel tisztítsa meg és zsírtalanítsa a beteg köröm felületét.
3. Mártson egy spatulát a körömlakkos üvegbe úgy, hogy a lakkot ne törölje le az üveg szélével, amikor kiemeli.
4. Egyenletesen kenje be a teljes körömfelületet.
5. Az 1., 2., 3., és 4. lépéseket minden érintett köröm esetén ismételje meg.
6. A kezelt körmöket hagyja legalább 3-5 percig száradni.
7. A beteg körmök kezelésének befejezése után tisztítsa meg a spatulát és az üveg nyakát azzal a törlőkendővel, amellyel előzőleg a körmét tisztította. A tisztítókendőt körültekintően dobja ki, mert gyúlékony.
8. Az üveget használat után azonnal szorosan zárja le a készítmény elpárolgásának megakadályozása érdekében.

Fontos: A Loceryl gyógyszeres körömlakk használata során minden alkalommal pontosan kövesse a fenti lépéseket.

A körömlakk újbóli alkalmazásakor először a körmön lévő előző lakkréteget egy mellékelt, átitatott törlőkendővel el kell távolítani.

Ha a körömlakk megszárad, akkor szappannal és vízzel nem mosható le, tehát a megszokott módon moshatja a kezét és a lábát.

Ha szerves oldószerekkel dolgozik (festékhígítók, lakkbenzin, stb.), viseljen át nem eresztő gumikesztyűt, mert különben a Loceryl gyógyszeres körömlakk leoldódik a körmeiről.

A kezelést megszakítás nélkül kell folytatni a köröm teljes megújulásáig, ill. a fertőzött területek végső gyógyulásáig. A szükséges kezelési idő alapvetően a fertőzés mértékétől és elhelyezkedésétől, valamint a körömnövekedés ütemétől függ. Általában a kézkörmök esetén 6 hónap, lábkörmök esetén 9‑12 hónap a kezelési idő.

Minthogy a gombás fertőzések nagyon makacsok, a sikeres kezelés feltétele a megszakítás nélküli használat.

Ha 3 hónap kezelés során nem mutatkozik a javulás jele, beszéljen kezelőorvosával.

A fertőzött körmön használt körömreszelőket egészséges körmökön ne használja, mert ezáltal továbbterjesztheti a fertőzést. A fertőzés továbbterjesztésének megelőzése érdekében ügyeljen rá, hogy a készletben található reszelőket senki más ne használja.

A kezelés során kozmetikai körömlakk vagy műköröm alkalmazása kerülendő. (Nem tilos, de kerülendő.)2. Ciklopirox hatóanyag - Batrafen gyógyszeres körömlakk 1x 

A Batrafen körömlakk gombaellenes hatású gyógyszerkészítmény (széles spektrumú gombaellenes szer), mely a köröm gombás fertőzéseinek kezelésére szolgál.

A Batrafen körömlakkot mindig az előírásoknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az alkalmazást, adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagolása és alkalmazása:
A kezelés megkezdése előtt az érintett köröm lemezét a lehető legnagyobb mértékben el kell távolítani (például ollóval). A megmaradt beteg körömterületet a mellékelt dörzspapíros körömreszelővel el kell vékonyítani. Ezután kell a lakkot rákenni.

A lakkot az első hónapban másnaponta 1-szer, a második hónapban hetente (legalább) 2-szer, majd a harmadik hónapban hetente 1-szer kell vékony rétegben felkenni a megbetegedett körömre.

Hetente 1-szer az egész lakkréteget el kell távolítani a mellékelt tisztítókendőkkel.

Ezután a körömreszelővel a beteg körömlemezt amennyire lehetséges, ismét el kell távolítani.

Amennyiben a fedő lakkréteg időközben megsérül, elegendő a ledörzsölt felület átkenése Batrafen körömlakkal.

A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától függ, de a 6 hónapot ne haladja meg.

Ugyanezzel a hatóanyaggal át is térünk a "nem reszelős" körömlakkhoz. 


1. Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk 3,3ml 

A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk gombaellenes hatású gyógyszerkészítmény (széles spektrumú gombaellenes szer) az enyhén és közepesen fertőzött kézujjak és lábujjak körmei és a közvetlen környezetükben található bőr helyi kezelésére.

A köröm gombás fertőzései (onihomikózis) kezelésére szolgál, amelyet fonalas gombák vagy más, a ciklopirox hatóanyaggal kezelhető gombák okoznak.

Hatóanyaga a ciklopirox, amely megakadályozza a gombák növekedését és elpusztítja őket. Ezzel a körmei megjelenése is rendeződik.
Külsőleges (csak a körmökön és a közvetlenül szomszédos bőrterületeken való) alkalmazásra.
A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk csak felnőtteknek javallt.

A készítmény ajánlott adagja: naponta egyszer, vékony rétegben alkalmazza a fertőzött körmö(kö)n. Előtte a körmöket meg kell mosni és meg kell szárítani. A gyógyszeres körömlakkot fel kell kenni a köröm egész felszínére és a környező bőr 5 milliméteres sávjára. Ha lehetséges, a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot a köröm szabad széle alá is fel kell kenni.

Körülbelül 30 másodpercig hagyja száradni a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot.A kezelt körmö(ke)t a körömlakk felkenése után hat óráig nem szabad megmosni, ezért javasolt este, lefekvés előtt alkalmazni a körömlakkot. A hat óra eltelte után a szokásos módon lehet tisztálkodni.

A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot nem kell eltávolítani oldószerrel vagy dörzsöléssel (például körömreszelővel), a körmöket elegendő vízzel alaposan megmosni. A körmök nem megfelelő tisztítása miatt, néhány napos kezelés után, esetleg fehér réteg jelenhet meg a köröm felszínén. Semleges szappannal és szükség esetén körömkefével vagy szivaccsal való alapos mosás segít ennek eltávolításában. Ha a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot véletlenül lemossa, újra fel lehet kenni. Javasolt rendszeresen levágni a fertőzött köröm szabad szélét és a körömtöredékeket.

A kezelést addig kell folytatni, amíg az elváltozás el nem múlik, tehát a köröm (körmök) teljesen vagy majdnem teljesen ép(ek) és egészséges köröm nőtt a helyére. Általában a kézkörmök gyógyulása körülbelül 6 hónapig tart, a lábkörmöké körülbelül 9–12 hónapig.

Ha egy kéz- vagy lábköröm nagy felületen érintett, vagy több köröm van megbetegedve, a körömlakkon kívül szájon át szedett gyógyszerre is szükség lehet. Ezt kérjük, beszélje meg kezelőorvosával.

Ha úgy látja, hogy a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk hatása túl erős vagy túl gyenge, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. 

KörömgombaKapcsolódó írásaim: 

37 megjegyzés:

 1. Az internet áldásainak egyike ez a lap. Az orvosnak nincs ideje sokat magyarázni, meg nem is értenek talán annyira mélyen a gyógyszerekhez. Örülök ennek a kimerítő, teljességre törekvő, kiváló írásnak, akárcsak a többinek, amelyeket itt olvastam. Az ember sokszor a bőség zavarával küszködik a gyógyszertárban egy torokfájás, köhögés, szemszárazság, vagy körömgomba, stb. esetében, és sok patikában nincs sem idő, sem esetleg tudás az eligazításra, hogy mit is válasszon a beteg. Köszönöm a remek magyarázatokat! Most kezdtem el bőrgyógyász által felírt Batrafennel a kezelést, de ha nem javulna és változtatni kell a gyógyszeren tudom, mire kérdezzek rá, mit kérjek, hogyan, miért.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm kedves sorait!
   Ilyenkor mindig elkap a lelkesedés, hogy többet, jobban foglalkozzam a bloggal és a küldött kérdésekkel, amire sajnos nem mindig van elég időm. Hálásan köszönöm!

   Szép napot kívánok!

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 2. Kétszer vettem Kitonail ecsetelőt kemény 5000/db ami szart sem ért. Soha többé nem költök ilyen kamu dolgokra. Van képük ennyit elkérni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tisztelt Névtelen, az lenne a kérdésem, hogy a 2 db ecsetelő hány napig tartott ki Önnek? Csak mert ez van a blogban:
   "Általában a kézkörmök gyógyulása körülbelül 6 hónapig tart, a lábkörmöké körülbelül 9–12 hónapig."

   Csodálkoznék, ha egy évig elég lenne 2 dobozzal...

   (Amúgy 10.000-ért most 3-at lehet venni az egyik oldalon, de nem reklámozom, nehogy szó érje a házam elejét... :) )

   Törlés
 3. Én Locerylt használok már legalább egy éve... Először hetente, mostanában már 3-4 naponta. Kb semmilyen változás nem történt azóta. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A körömgomba okát kell megszüntetni ami a ZOKNI ÉS A CIPŐ ! Mindenki meggyógyulna ezektől a lakkoktól de a közönséges ecettől vagy teafa olajtól is ha egy évig szabadon hagyná a lábfejét vagyis se cipőt se zoknit nem viselne ! Na ezt próbáld ki ...óra indul !

   Törlés
 4. Canespro lábkörömgomba elleni szert a leírtak szerint használtam egy hét alatt az egyik lábujjamnál a fele köröm le is vált, míg a másik lábujjamon a körömágy szélétől úgy fél centis darabon megmaradt a többi levált. Utókezelést is tartok, már 4 hete kenem a Canesten plusz kenőccsel , de nem tudom mikor és hogyan tűnik el ez a kis szakasz ami megmaradt ? Gondolom, ahogy nő majd az új köröm úgy tolja majd le a régi kis darabot? Mikor lehet látni ,hogy nőne az új köröm ? Mit tegyek ? Köszönöm szépen a türelmét ! Itt olvastam erről a kezelés módról , mely nagyon hatásosnak és aránylag gyorsnak tűnt.Köszönöm előre is válaszát .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kérdező!

   Lábköröm esetében sajnos lassú a növekedés, de az utókezelés segít megvédeni az új körmöt a visszafertőződéstől.
   Amennyiben azt látja, hogy nem egészséges köröm tolja maga előtt a beteg részt, hanem az új is gombás, érdemes vagy valamilyen hatóanyagos lakkot használnia.

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 5. Kedves Doktornő,
  Mi a véleménye a pedikűrösöm által javasolt ausztrál Gena Tea Tree Oil használatáról. Valóban segít megszabadulni a körömgombától?
  A nagylábujj körmöm olyannyira elfertőződött, hogy átlósan le kellett vágni majdnem az egészet. Szorgalmasan kenem ezzel az olajjal reggel-este, szerintem már javul is. Már beletörődtem, hogy egész nyáron le kell majd ragasztanom hogy ne látszódjon ki a szandálból, de elég rá ez vagy vegyek még mellé valamit?
  Megtisztelő válaszát köszönöm. Üdvözlettel, Ági

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Ági!

   Teafa olajat én is szoktam ajánlani , de csak a kezdődő körömgomba esetében.
   Jó fertőtlenítő, gombaölő hatása van, de nem képes behatolni a köröm mélyebb rétegeibe, így súlyosabb esetekben már valamilyen hatóanyagos lakkot ajánlanék.

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 6. Miért nem beszélünk a NEOLAQUE gomba ellenes körömlakkról, aminek szintén amorolfin a hatóanyaga, és ugyanolyan arányban tartalmazza, mint a többi hasonló készítmény (LOCERYL, AMOROLFIN TEVA), viszont vényre csak 2.100,-Ft körül van az ára. Miért a drága, vény nélkül kapható gyógyszerekről van csak szó ?

  VálaszTörlés
 7. Miért csak drágább gomba ellenes körömlakkok szerepelnek itt, hiszen a legolcsóbb a vényre kapható NEOLAQUE. Ez ugyanazt a hatóanyagot (amorolfin) tartalmazza, ugyanolyan arányban, mint a LOCERYL, vagy AMOROLFIN TEVA, az ára azonban vényre csupán 2.100,-Ft körül van. Kevesebb min fele a másik kettő árának.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Mária!

   Kérem olvassa el pontosabban a cikkemet! Nem csak odaírtam a Neolaque nevét, hanem részletesen ki is tértem rá...

   " 1. Amorolfin hatóanya - Loceryl 50 mg/ml gyógyszeres körömlakk 2,5ml

   ...
   A másik ok, amiért ezzel kezdem, hogy kiemeljek egy pénztárca barát lehetőséget. A Loceryl ára patikánként változhat, de 5000-7000Ft között mozog. Fel szoktam ajánlani ennek a receptköteles "testvérét", a Neolaque 50 mg/ml gyógyszeres körömlakkot. Érdekes a történet, mert ugyanazt tartalmazza a két lakk, hivatalosan helyettesíthető egymással. Ez utóbbit viszont csak receptre lehet kiváltani és TB támogatás is van rá. Receptes ára pedig 2151Ft. Háziorvos is felírhatja, nem kell hozzá bőrgyógyász javaslata."


   Ahogy az oldalamon láthatja, alapvetően recept nélküli készítményeket ajánlok, hisz a receptkötelesek kiváltása okkal kötött vényhez.
   Nem lenne tanácsos azokat ajánlgatni, hisz nem az a helyzet, hogy "Diktál a beteg, írja az orvos."

   Ahol természetesen a hatóanyag/összetétel között nincs különbség és kedvezőbb az ára a beteg számára, én is igyekszem felhívni rá a figyelmet. Mint ahogy tettem azt ebben a cikkemben is.

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 8. Tisztelt Doktornő!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap vettünk a páromnak egy Amorolfin Tevát. Viszont elolvastuk a betegtájékoztatót és az van beleírva, hogy terhesség alatt ne használjuk. Miért is? Ez csak egy körömlakk. A patikus tudta, hogy babát várunk (most 20 hetes), de nem szólt, hogy nem szabad, ezt ajánlotta.

  Válaszát előre is köszönjük.

  Üdvözlettel:

  Attila

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Attila!

   Várandósság és szoptatás alatt inkább elővigyázatosság miatt nem alkalmazható, mivel nincsenek ilyen jellegű klinikai vizsgálatok a lakkal kapcsolatban.

   A körömlakk alkalmazása mellett a hatóanyag szisztémás felszívódása nagyon csekély és elhúzódó alkalmazása esetén sincs jele a hatóanyag szervezetben történő felhalmozódásának.

   Viszont kevés adat áll rendelkezésre az amorolfin alkalmazásáról terhes és/vagy szoptató anyákon. Az engedélyezést követően csak néhány olyan esetet jelentettek, amelyben terhes nőknél külsőleges amorolfin készítményt alkalmaztak, ezért a lehetséges kockázat nem ismert.

   Állatkísérletek során, szájon át adagolva a hatóanyagot, nagy dózisok mellett toxicitást észleltek.

   Nem ismert, hogy az amorolfin kiválasztódik-e az anyatejbe.

   Terhességben és a szoptatás ideje alatt ezért az amorolfin nem alkalmazható, hacsak nem feltétlenül szükséges.

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 9. Tisztelt DR. Szabó Júlia !
  76 éves ember vagyok és 55 éve küzdök a körömgombával. A honvédségnél kaptam egy cserecsizmától. A legutóbb egy budai vállalkozásnál /XII. Böszörményi út/ lézeres kezelést kaptam a fertőzött körmönként 5 alkalomal, mert többet nem tudtam finanszírozni. Úgy nézett ki, hogy megszabadultam a gombától, de megint kiújult. A most kapható és Ön által ismertetett lehetőségek közül melyikkel próbálkozzam a gyógyulás reményében. Mindkét nagyujj a lábamon beteg. Túl sokat erre anyagilag áldozni már nem tudok, s ha a teljes gyógyulásra nincs is lehetőség, legalább egy enyhébb szinten tartásra van-e lehetőség.
  Egyébként a kytonil lakk esetében a reklám azt mondja " egy héten csak egyszer ", az Ön ismertetőjében pedig naponta kellene használni. Mi az igazság ebben ? Csal a reklám ?
  Válaszát várva tisztelettel Zoltán

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zoltán!

   A Kitonail betegtájékoztatójában az alábbi utasítás áll, a reklámot sajnos nem láttam:

   "3.Hogyan kell alkalmazni a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot?

   Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

   Alkalmazás módja:

   Külsőleges (csak a körmökön és a közvetlenül szomszédos bőrterületeken való) alkalmazásra.

   A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk csak felnőtteknek javallt.

   A készítmény ajánlott adagja: naponta egyszer, vékony rétegben alkalmazza a fertőzött körmö(kö)n. Előtte a körmöket meg kell mosni és meg kell szárítani. A gyógyszeres körömlakkot fel kell kenni a köröm egész felszínére és a környező bőr 5 milliméteres sávjára. Ha lehetséges, a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot a köröm szabad széle alá is fel kell kenni.

   Körülbelül 30 másodpercig hagyja száradni a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot.

   A kezelt körmö(ke)t a körömlakk felkenése után hat óráig nem szabad megmosni, ezért javasolt este, lefekvés előtt alkalmazni a körömlakkot. A hat óra eltelte után a szokásos módon lehet tisztálkodni.

   A Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot nem kell eltávolítani oldószerrel vagy dörzsöléssel (például körömreszelővel), a körmöket elegendő vízzel alaposan megmosni. A körmök nem megfelelő tisztítása miatt, néhány napos kezelés után, esetleg fehér réteg jelenhet meg a köröm felszínén. Semleges szappannal és szükség esetén körömkefével vagy szivaccsal való alapos mosás segít ennek eltávolításában. Ha a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakkot véletlenül lemossa, újra fel lehet kenni. Javasolt rendszeresen levágni a fertőzött köröm szabad szélét és a körömtöredékeket.

   A kezelést addig kell folytatni, amíg az elváltozás el nem múlik, tehát a köröm (körmök) teljesen vagy majdnem teljesen ép(ek) és egészséges köröm nőtt a helyére. Általában a kézkörmök gyógyulása körülbelül 6 hónapig tart, a lábkörmöké körülbelül 9–12 hónapig.

   Ha egy kéz- vagy lábköröm nagy felületen érintett, vagy több köröm van megbetegedve, a körömlakkon kívül szájon át szedett gyógyszerre is szükség lehet. Ezt kérjük, beszélje meg kezelőorvosával.

   Ha úgy látja, hogy a Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk hatása túl erős vagy túl gyenge, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével."

   A cikkben felsorolt készítmények közül bármelyiket kipróbálhatja. Garancia sajnos egyik készítménynél sincs.

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 10. Kedves Doktornő!
  Szuper összeállítás! Várjuk a további bejegyzéseket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zsuzsi! :)
   Köszönöm a kedves sorokat! Igyekszem!

   Törlés
 11. Tisztelt Doktornő!
  Nagyon köszönöm az összefoglalást,hiánypótló írás.Az természetes,hogy komplex cipőfertőtlenítésre is szükség van,de én ezen felül visszeres gumiharisnyát is viselek a nap nagy részében,álló munkám és a visszereim miatt.Minden,ami hatékony fertőtlenítő volna,az árt a harisnya anyagának.És persze a körömgomba kialakulását is hatékonyan segíti a harisnya viselés.Mit tudok tenni a sikeres kezelés érdekében?Valószínüleg a Loceryllel próbálkoznék először.
  Váron értékes segítségét!
  Köszönettel:Gabriella

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Gabriella!

   Legjobb visszajelzések a Loceryl (Amorolfin vagy TB támogatással jóval kedvezőbb áron megvehető, igaz receptköteles Neolaque) körömlakkról kapok.
   Érdemes ezzel próbálkozni.
   Ha van lehetőség, írassa fel a Neolaque-ot háziorvosával.

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 12. Kedves Doktornő!

  A bal kezem középső újja elkapott egy gombás fertőzést sajnos..tipikus tünetek,sárgás-barna elszineződés ami kezd lenőni. Mi a leghatékonyabb kezelés erre?
  Várom válaszát köszönettel, Éva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Éva!

   A legjobb visszajelzések az amorolfin hatóanyagú lakkról érkeznek hozzánk.
   Érdemes háziorvossal felíratni a Neolaque körömlakkot, mert TB támogatás van rajta, így árban jóval kedvezőbb, mint recept nélküli társai.

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 13. Nekem is van körömgombám, és fel fogom íratni a háziorvossal a Mycosyst 150 mg-os gyógyszert, mert az a legalkalmasabb a körömgomba elpusztítására. Széles spektrumú gyógyszer, amely az összes gombát elpusztítja. Egyszer már szedtem ezt a gyógyszert, de sajnos idő előtt abbahagytam. Itt lehet róla olvasni: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/mycosyst_150_mg_kemeny_kapszula/6695

  VálaszTörlés
 14. Jó napot kívánok,
  kedves Doktornő, mi a véleménye a mostanában megjelent Excilor termékről?
  Köszönettel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kérdező!

   Az Excilor nem tartalmaz gombaölő hatóanyagot, magának a köröm ph-jának megváltoztatásával éri el, hogy a gomba ne "érezze jól magát", ne tudjon tovább fertőzi, terjedése megálljon és elpusztuljon. Olyan speciális vivőanyagokkal, ami egész a köröm belsejéig képes eljuttatni a hatóanyagot.
   Sajnos tapasztalatot, visszajelzést nem kaptam még erről a készítményről, de az elve jónak tűnik.

   Várom a hozzászólásokat, hátha valaki tud tapasztalatokat megosztani velünk!

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 15. Kedves Doktornő!

  Szülés után figyeltem fel lábkörmeim elszineződesere foltokban (véraláfutások). Bőrgyógyász szerint ez nem gomba , a pedikűrösöm szerint viszont ez az és elég súlyos. Nagylábujjamon már hosszába is betört a köröm. Kérdésem az lenne hogy szoptatás miatt melyik lakkot használhatnám. Mivel nem tudom elore h meddig fogok szoptatni (most 4 hónapos a kisfiam) nem szeretnék várni nehogy súlyosabb legyen a helyzet. Tudom hogy nem ismert a hatóanyag anyatejben valo kiválasztodása, de akkor ilyen esetben mit javasolna a doktornő?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kérdező!

   A bőrgyógyász vett mintát az érintett területről laborvizsgálat céljára?
   Az egyértelműen eldönteni, mivel állunk szemben.

   Egy betegünk is körömgombára gyanakodott hasonló tünetekkel, mint Ön. Hónapok óta kezeli különféle lakkokkal, ecsetelőkkel.
   Mivel sikertelennek bizonyultak a kezelések, bőrgyógyászhoz fordult, aki szerint egyszerűen el van gyengülve a köröm, vett mintát, ami megerősítette, hogy nem gomba okozza a tüneteket.
   Önnél is érdemes lenne megnézetni!

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 16. Kedves Doktornő!
  Nagyon köszönöm a részletes tájékoztatókat a gombaölő gyógyszerekről. Már jó pár hete vivódom hogy melyik készítményt is vegyem meg és végre rátaláltam erre az oldalra ahol részeletesen tájékoztat. Nagyon hálás vagyok már holnap íratom is fel a háziorvossal a Neolaque 50 mg/ml gyógyszeres körömlakkot remélem segíteni fog. Köszönöm Enikő

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen! :)
   Én is bízok benne, hogy szépen gyógyulni fog!

   Törlés
 17. Kedves Doktornő!

  Körömgomba gyanúja végett gyógyszerészem az amorolfin teva körömlakk használatát javasolta. Clexane-t (100 mg/mm) használok 9 hónappal ezelőtti trombózis kezelésére. Használhatom mindemellet a körömlakkot? Ez ugye csak lokálisan fejti ki hatását? Köszönettel

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Kérdező!

   Nyugodtan lehet együtt alkalmazni őket.

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 18. Tisztelt Doktornő!
  Teljesen igaza van, a Neolaque tökéletesen megoldotta a problémámat egy év alatt, három adag elhasználásával.
  Egy dologról viszont nem olvastam sehol, pedig nagyon fontos:A lábbelik és zoknik fertőtlenítéséről. Ellenkező esetben simán visszafertőződik a láb és lehet kezdeni a kezelést elölről.

  VálaszTörlés
 19. Tisztelt Doktornő,

  mi a véleménye az Onycosolve spray-ről?
  köszönöm válaszát
  Mariann

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Mariann!

   Engem egyáltalán nem győzött meg. (finoman szólva)

   Üdvözlettel,
   Dr.Szabó Júlia

   Törlés
 20. Na ki próbálom ezt a Loceryl-t, hátha ez ér valamit.
  Eddig Nailner-t használtam, ami nem hogy fabatkát sem ér, hanem még a több addig egészséges körmömet is elfertőzte!
  Amin nem is csodálkozhatok, mert a szó szerint filléres "hatóanyagai", amiért van igen vastag képük majdnem 6 ezer forintot elkérni - víz, glicerin, tejsav, citromsav, etil-laktát - azonkívül semmit nem csinálnak, mint hogy áteresztővé, így még kevésbé ellenállóvá teszik a körmöt, és a gomba pedig élt is a lehetőséggel! Semmi komoly gombaölő nincs benne, mindössze a tejsav és a citromsav gyengén savassá teszi a környezetet, amire fütyül a gomba! Még tömény ecetnek is ellenáll, ami meg nem is túl jó, mert előbb fogja a bőrt kicsinálni, mint hogy a gomba lelépjen.
  Utána pedig Kitonail-t használtam, amitől aztán mindkét lábam full gombás lett! Ebben ugyan van már valódi gombaölő szer is - ciklopirox - de hiába, ezek szerint az én gombáim már rezisztensek rá. Ugyanígy a Canesten Pro sem ért korábban semmit, csak még kiterjedtebbé tette a fertőzött körmömön a gombát.
  A dolgon nem is csodálkozok, hiszen csak átjárhatóbbá tettem velük a körmeim még meg nem támadott részeit is a gomba számára!
  Úgy hogy az ilyen kulimászok árulása ráadásul horribilis extra profit mellett teljesen felelőtlen dolog a gyógyszergyártók részéről. Nem szabad bedőlni a reklámjaiknak, közük sincs a valósághoz.
  A körmöt csak akkor szabad átjárhatóvá tenni, ha van mellette valódi és az adott gombát biztosan elpusztító hatóanyag!

  VálaszTörlés