2011. december 2., péntek

Aktuális.- Jangee filmtabletta.


   Újabb információ a „Jangee-ügyben”. Az előző ezzel foglalkozó híradásban (Jangee fogamzásgátló tabletta.) arról számoltam be, hogy 2011.szeptember 29-én hatályon kívül helyezték a visszahívást elrendelő végzést és újra gond nélkül beszerezhető mind a Jangee, mind a Symicia filmtabletta, de...

Itt még nincs vége a történetnek, ugyanis a hatályon kívülre helyezés nem végleges. Az elsőfokú végzés ellen a két fenti fogamzásgátlót gyártó cég fellebbezéssel élt, de nem nyert (csak időt), mert a másodfokú bíróság új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot. Addig amíg újra döntés születik mindkét fogamzásgátló tabletta forgalmazható.


Az újbóli döntés 2012. elejére várható, amely vagy újból forgalomból kivonásra ítéli a Jangee és Symicia filmtablettát, vagy a piacon maradhatnak. Természetesen ezután még mindig fordulhat a vesztes fél fellebbezéssel a másodfokú bírósághoz, amely módosíthatja, vagy megerősítheti az elsőfokú bíróság 2012. elején hozott második döntését. Ez a végleges határozat – amikor pont kerülhet az ügy végére – 2012. közepe körül várható.

Ennek tükrében 2012. elejéig biztosított a Jangee és a Symicia beszerezhetősége, de aztán újra előfordulhat, hogy hosszabb-rövidebb ideig, vagy akár az eredeti (Yasminelle filmtabletta) szabadalmi védettségének lejárásáig nem lesz megtalálható a gyógyszertárakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése