VitálHáz webáruház

VitálHáz webáruház
VitálHáz webáruház

2011. december 1., csütörtök

Programajánló-Szaunázás.


   Nagyon sajnálom, hogy csak most találtam rá erre a különleges programsorozatra és nem tudtam korábban hírt adni róla! De örülök is, mert így magára a Szauna Szeánszra®, mint programlehetőségre felfigyeltem.
Ebben az évben másodjára kerül megrendezésre a Szauna Szeánsz® Oscar, ahol képzett szaunamesterek segítségével nyerhetünk betekintést a szaunázás rejtelmeibe. A program egyben verseny is, ahol az okleveles mestereket a közönség mellett szakmai zsűri is értékeli.
A rendezvény hivatalos honlapja: http://www.szauna-szeansz.hu/ 
Mi is az a Szauna Szeánsz®?

A szauna-szeansz.hu oldalon többet is megtudhatunk róla:
"A Szauna Szeánsz® a jó hangulat és a jó közérzet "szellemét" idézi meg a száraz-, illetve gőz szaunában. (Erre a szaunaprogramra, a "Felöntés" szót a német "Aufguss" tükörfordításából sokan használják.)
Minden Szauna Szeánsz® ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás ráöntésekkel a kályhára, ezzel garantálva a vendégek aklimatizálódását. Igyekszik személyre szabott ventilációt biztosítani, a vendégek körül szaunazászlója és törölközője segítségével kavarja a forró levegőt.
Ezen kívül a szaunamester igyekszik minden, a szaunázást érintő kérdések megválaszolására illetve felügyeli a szaunarészleget és ellenőrzi, hogy minden vendég betartsa a helyes-, és higiénikus szaunázás szabályait. A Szauna Szeánszok® abban is különböznek a hagyományos szaunázástól, hogy a szaunamesternek köszönhetően társalgás, viccelődés folyik a Szauna Szeánszokon®. Az egymást követő programok egyre erőteljesebbek.
Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Ezt követi a lehűlés, majd pihenés, relaxáció.
A szaunamestereink egyik célja a szeánszokon, hogy a vendégek hátán futkosson a hideg. Ez nagyon különleges, jó érzés, és elsősorban a stresszoldásban nyújt nagy segítséget a „libabőrödzéskor” tapasztalt endorfin nevű hormon termelődés serkentésének köszönhetően.
A szeánszok mindig meghatározott programok keretein belül zajlanak. Minden egyes programnak megvan a maga külön varázsa. Ezek részletesebb leírásait szeánszaink rövid ismertetője cím alatt olvashatja.
A Szauna Szeánszok® igazi társas programok függetlenül attól, hogy társasággal vagy egyedül érkezett a vendég. Szaunamester kezdeményezésére jóízűeket beszélgetnek és legtöbbször viccelődnek a vendégek is. Amennyiben úgy érzi a szaunamester, hogy nyugalomra, csendre vágynak a vendégei akkor csendesebb, nyugalmasabb Szauna Szeánszot® fog levezetni."


A programsorozat már októberben elkezdődött (Hajdúszoboszló,Vonyarcvashegy), legközelebbi helyszíne pedig Budapesten az Aquaworld (1044 Budapest, Íves út 16., http://www.aqua-world.hu/ ).

A Szauna Szeánsz® Oscar minden időpontjában a vendégek díjmentesen vehetnek részt a versenyszeánszokon.

Program:
A versenyszeánszok kezdő időpontja: 2011. december 10., 14:00 óra
10:00 - 13:00 óráig felkészülés a versenyzőknek, szaunákban gyakorlás
14:00 Az első szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
15:00 Második szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
16:00 Harmadik szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
17:00 Negyedik szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
18:00 Ötödik szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
20:00 Eredményhirdetés 
2011. december 11-én 10:00 órai kezdettel, óránként tartanak Szauna Szeánszokat® a szaunamesterek.

Döntő: 2012. február 25-26. Bük, Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum ( 9740 Bükfürdő, Termál krt. 2., http://bukfurdo.hu/hu/)

Versenyszeánszok kezdő időpontja: 2012. február 26., 15:00 óra
10:00 - 13:00 óráig felkészülés a versenyzőknek, szaunákban gyakorlás
16:00 Az első szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
17:00 Második szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
18:00 Harmadik szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®

2012. február 26-án 10:00 órai kezdettel, folytatódnak a versenyszeánszok.
10:00 Negyedik szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
11:00 Ötödik szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
12:00 Hatodik szaunamester bemutatja Szauna Szeánszát®
14:00 Ünnepélyes eredeményhirdetés
A szeánszokat nem csak az Oscar kapcsán van lehetőségük kipróbálni, rendszeresen megrendezésre kerülnek az ország különböző fürdőiben. (Debrecen, Hévíz, Budapest, Siófok...)

A részletes időpontokat a http://www.szauna-szeansz.hu/szauna-szeanszok-orszagszerte.html oldalon megtalálhatják.


Jó kikapcsolódást, feltöltődést kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése